:
Oberhausen 22.-23. marts  
Den 22.og 23. var det op klokken 07.00  og tidligt afsted. Der skulle bare køres. Den sidste dag gik helt i koks. Det var egentlig en forholdsvis kort tur, men motorvejen mellem Bremen og Hamburg var lukket på et langt stykke. Så vi kørte en stor omvejr, der bl.a. inkluderede en færgetur over Weser-floden, men vi nåede dog frem til Antik-Lasse i Åbenrå lige inden han lukkede klokken 17.30 og fik hentet Christinas ur. Det er en fin, stor butik med gode ting, som Lasse og hans far har (hilste på dem begge), men hvor er kunderne?

Saumur 20.-22. marts - slotsbesøg
I Saumur boede vi på Hotel Mercure, som ligger på en ø midt i Loirefloden.
 
Vi var ellers godt trætte af restaurationsmad, men fandt en hyggelig restaurant, hvor vi spiste dejlig mad de to aftener: Le Grand Bleu.

Uheldigvis var slottet i Saumur under restaurering og derfor lukket for besøgende, men der var jo andre muligheder:


Chateau de Langeais


Chateau de Villandry, som er mest berørt for sine haver, men dem sprang vi nu over, da det regnede.


Chateau Ussè, hvor prinsesse Aurora (Tornerose) bliver vækket efter hundrede år af prins Charmant:
 
Det var lidt kunstigt! Blandt det interssante ved dette slot var, at man mener, at dets første ejer var dansker. En viking ved navn Gelduin I byggede en træborg her omkring 1004. I 845 erobrede vikingerne Paris, og diverse angreb og plyndringer fortsatte de næste par hundrede år, men en del vikinger blev hyret af franskmændene til at holde de andre vikinger væk.og mange af disse blev efterhånden "franske". Den mest berømte er nok Rollo, stamfader til Vilhelm af Normandiet (Eroberen), der i 1066 vandt slaget ved Hastings og blev engelsk konge.


Forteresse royale de Chinon var tildels en ruin. Slottet har spillet en central rolle i fransk og engelsk historie.  Greverne af Anjou, som stjal borgen fra greven af Blois, var meget ambitiøse og i 1154 blev grevesønnen, en Plantagenet, kronet til konge af England (pga. sin mor) og han herskede over England og store dele af Frankrig. Chinon var kernen i hans kontinentale besiddelser. En senere konge Richard Løvehjerte  - kendt fra Robin Hood historierne - og hans broder, Johan uden land, mistede Chinon til den franske konge i 1205.
I 1429 mødes Joan of Arc to gange med den franske konge Charles VII på Chinon før hun går i krig mod englænderne.

Bilbao 18.-20. marts
Så gik turen igen mod nord og de første 100 km sneede det (slud), derefter gik det over i regn. Måske ikke overraskende, da Madrid er Europas højest beliggende hovedstad og vi kørte "opad" forstået på mere end en måde. Men vejret i Bilbao var faktisk bedre end i Madrid med 18 grader.  

Torsdag gik turen til Guggenheim Museum og Jeff Koons "Puppi". En West Highland terrier.

 
Hvalpens farver kommer fra stedmoderblomster på hele overfladen!
Hovedvægten af Museets udstillinger bestod af moderne kunst. Mange installationer og skulpturer. 


The Guggenheim Museum i Bilbao

Interessant var fransk-amerikaneren Niki De Saint Phalle med nogle meget farverige skulpturer og/eller installationer.Derefter Museo de Belles Artes de Bilbao for at se en udstilling af fransk mode i 50-erne: Dior, Yve Saint Laurent, Balmain osv. De andre udstillinger gik vi hurtigt gennem eller udenom.

Madrid 15.-18. marts
Boede på Plaza de Torros lige over for tyrefægterarenaen. Søndag vandrede vi ad boulevard Alcala til Paseo Prada for at orientere os om placeringen af kunstmuseerne.
Blev næsten væk i Parque del Buen Retiro. I parken - der er enorm trods det, at den ligger midt i Madrid - er der bl.a. en sø, hvor man kan ro lidt rundt.Spiste tapas på en lokal fodboldbar, hvor vi så Real Madrid lammetæve et hold ved navn "Levante".

Mandag tog vi så metroen til Paseo Prada for at se på kunst. Det viste sig, at der var gratis entre til Museo Thyssen-Bornemisza, så vi startede der. Der var rigtig, rigtig mange billeder, også af de kendte. Et sjovt billede af Salvador Dali:
"Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate a Second Before Awakening" Fangede opmærksomheden. Bl.a. genkendes elefanten!Så videre til Reina Sofia, hvor vi koncentrerede os om den faste udstilling. Fine billeder af Miro og Dali samt naturligvis Picasso's Guernica, som har sin egen sal.
 
Miro's "Mand med pibe" må være forlægget til ET:
   


Tirsdag metroen til Plaza Puerta del Sol, hvor Spaniens midtpunkt er angivet på en flise lige ud for borgmesterkontoret.Videre til Kongeslottet. Det er stort. Det er flot. Det kan konkurrere med Versailles. Udstiller ikke mindre end fem violiner/celloer af Stradivarius. Som bliver brugt. Her et loft:Men kunsten kaldte, så videre til Prada. Dedikeret til spanske kunstnere: Velazquez, Tizian, Rubens, Goya ...og en særudstilling af Picasso udlånt fra Basel Kunstmuseum, bl.a. med de unge damer ved Seinens bred.
Meget religiøs kunst, portrætter af kongelige og kendte samt illustrationer af den græske mytologi. 5000 malerier - det er bare for meget. Men Velazquez er god:

Velazquez: Den korsfæstede Kristus fra 1632.

Toledo 14.-15. marts
Så forlod vi Andalusien og kom til Don Quijote-land "La Mancha" med hovedstaden Toledo. Tidligere Spaniens hovedstad indtil en konge fik den ide at gøre landsbyen Madrid til hovedstad. Toledo er stadig landets religiøse hovedsæde.


Toledo ligger på en klippe på tre sider omgivet af floden Tajo. Det store "komgeslot" er faktisk bygget af Franco efter hans tropper under borgerkrigen havde ødelagt det oprindelige 
El Alcázar.

Vi boede på hotellet opkaldt efter det mest kendte bysbarn El Greco. Lige ved siden af museet.
Det mest bemærkelsesværdige ved byen var souvenirbutikkerne, der solgte knive og sværd (enhver rask dreng ved, at de bedste klinger kommer fra Toledo), marcipan i store mængder (så nu ved vi hvad de bruger alle mandlerne til) samt guld og sølv.
 
Cordoba 12-14. marts
Torsdag: En tur gennem byen - den gamle - for at orientere os. Gik bl.a. langs den lange mur til "Alcazar de Los Reyes Christianos" (De Kristne Kongers Borg) med nogle meget fine bassinanlæg.

Nu er alt i Cordoba (eller Andalusien som sådan) ikke kun muslimer, jøder og kristne spanier. Man må ikke glemme, at romerne var der mange år (600) og mange år før de andre (fra 218 f.kr). Midt i byen ligger ruinerne af et romersk tempel for kejserkulten med ti meget velbevarede søjler.
 


Vi besøgte en skobutik og ikke uden resultat.

Fik på hotellet udleveret et kort med 45 attraktioner angivet. Udvalgte os tre til næste dag.

Første besøg fredag var til "den smukke lille Sinagoga" (som der står i guidebogen) fra 1300-tallet, som - pudsigt nok - ligger midt i det gamle jødiske kvarter "Juderia". Små krogede gader med mange restauranter og souvenir-butikker.

Derefter hvad vi var kommet til Cordoba for at se: Mezquitaen. En moske bygget af maurerne i 785 på ruinerne af en kristen kirke og senere - efter deres nederlag til de kristne - suppleret med en kategral i 1271. Terrakotta- og hvid-stribede hvælvinger båret af 856 søjler. Vist oprindelig èt stort rum, men nu med katadralen midt i det hele og med mere end 50 sidekapeller rundt i kanten. Smagløst, mente Ferdinand III, som beordrede kirken bygget, men stadig en storslået oplevelse for os andre.
Der var nogle vinduer med farvede glasmosaikker, som gav et fantastisk lys. Her på gulvet:Endelig "Palacio De Viana". Vi sprang kunstudstillingen over og koncentrede os om de 13 patioer - haver - mellem paladsets forskellige bygningdele.Var i Zara og købe de længe ønskede bordløbere.

Sevilla 7.-12. marts
Turen til Sevilla gik via Ronda. Et betagende landskab, især mellem Ronda og Sevilla.


På torvet i Ronda, hvor vi spiste frokost, blev der holdt møde arrangeret af det venstreorienterede protestparti Podemos (efteraber regerinsgpartiet i Grækenland Syriza). Der var mange slagord, men ikke mange deltagere. Det var måske svært for indbyggerne i Ronda at se krisen, når deres by den dag myldrede med turister. Der er dog ingen tvivl om krisen: 25 % arbejdsløshed. 50 % blandt de unge. Nu ved man jo ikke om Andalusien er mindre hårdt ramt end resten af Spanien, men folk virker glade og - bortset fra de mange tiggere - virker der ikke fattigt.

Turen gennem Sevilla by til lejligheden gennem ensrettede eller gågader var som sædvanlig en udfordring. Der var et utroligt folkeliv med folk i tusindvis på torve og pladser. Måske fordi det var lørdag og vejret var fantastisk. Vi fik læsset bagagen af og derefter gik turen til parkeringskælderen "lige ved siden af". Ja. Til fods måske.

Søndag gik gåturen gennem de krogede gader med mange smukke huse (kik op) til domkirken. Derefter til tyrefægterarenaen og floden. Igen utroligt mange mennesker. Ikke mindst unge og børn. Underligt, da Spanien har Europas laveste fødselstal. Det var kvindernes internationale kampdag og 35 år siden, at vi flyttede sammen.

Frokost og sol på vores balkon. Vi har også en tagterresse med udsigt over byen og til den nærliggende "Metropol Parasol", som hævdes at være den største træbygning i verden. Speciel er den er den ihvertfald og tilsyneladende uden funktion.Lyder eksklusivt, men resten af lejligheden er rimelig ordinær og inventaret slidt. Den er udstyret med 4-kantet service. Det går lige med tallerkener, men firkantede kopper er svære at drikke af, hvis ikke man hedder Kim Larsen eller er en brudmundet frø!
Mandag en lang spadsertur lang med floden. Slog et slag over "på den anden side" til det tidligere sigøjnerkvarter "Triana". Der var dog langt færre sigøjnere her end der var på pladsen foran katedralen, hvor de forsøger at prakke dig en kvist timian på og derefter afkræver dig 5 euro (plejede det ikke at være 1?). Tog et kryds med en flodbåd, hvor vi sejlede under de mange broer over Guadalquivir og kikkede på seværdigheder, herunder resterne af EXPO 92 og en kopi af den første europæiske raket "Adriane". Så senere også på land "Torre del Oro".

Hvorfor det hedder det gyldne tårn er der nogen uenighed om. En guide mente, at det var her guldet fra Amerika blev opbevaret. En anden mente, at tårnet havde været beklædt med messing, som skinnede gyldent i solen. Oprindeligt var der også et tårn på den anden side af floden og der kunne spændes en kæde på tværs af floden for at forhindre fjender i at sejle forbi.

Tirsdag besøgte vi kongeslottet "Real Alcazar". Bygget primært i 1300-tallet og for en stor del inspireret af maurisk byggekunst. Endnu mere fantastisk end vi huskede det fra det tidligere besøg. Overgår sine steder Alhambra. De tilknyttede haver midt i byen en stor oplevelse. Frokost i det jødiske kvarter lige bag slottet.


Alcazar Sevilla

Onsdag gik turen til Plaza de España, hvor verdensudstillingen i 1929 fandt sted. Her ligger de pavillioner som de forskellige amerikanske nationer byggede til udstillingen og et kæmpe spansk bygningsværk, der nu rummer regeringskontorer. Gik gennem den store og smukke "Parque de Maria Luisa" i nærheden.

Besøget i Sevilla var en stor oplevelse. Vejret var herligt, befolkningen virkede glade (måske pga. det gode vejr?) og byen er helt speciel. Bortset fra Gaudi har selv Barselone ikke så meget at byde på som Sevilla. I morgen går turen til Cordoba, hvor vi ser frem til at se Mezquita'en.

Besøg af Kamma og Erik 26. februar til 2.marts
Vi hentede Kamma og Erik i Lufthavnen om torsdagen og kørte direkte til Vista Marina. Gik en tur i havnen inden aftensmaden. De medbragte en dejlig goodiebag med slik, rom og krydsogtværser!
Om fredagen besøgte vi Nerja og spiste frokost i Frigiliana. Om lørdagen gik turen til Almunecar, hvor frokosten blev indtaget på en af restauranterne ved stranden. Det var egentlig tanken, at vi skulle købe ind til lørdag og søndag i det sædvanlige supermarked, men den 28. februar fejrer Andalusien sin selvstændighed som fri region. Alt var lukket bortset fra det kommunale marked, hvor vi så handlede grønt, kød og vin. På vejen til Almunecar så vi denne specielle bolig (og det er ikke en båd, der ligger i vandet):Lørdag aften inviterede Erik på middag i Havnens restaurant!

Om søndagen  kørte vi til Salobrena for at kikke på deres borg. Den var desværre lukket pga. ombygning, men turen op gennem den gamle by til borgen var også fin. Utroligt mange potteplanter stod langs husmurene i de trange gader. Vi var enige om, at de fik støtte til planterne af det lokale turistkontor.
Om aftenen spillede vi UNO og Erik blev "Ulla".


Borg under ombygning i Salobrena.

Trods de mange ture var der også tid til at nyde det gode vejr.  Her Bella, der ser lidt betænkelig ud:Mandag gik turen til lufthavnen, der afsluttede det hyggelige besøg. Desværre tog gæsterne det gode vejr med, da de rejste. Hele tirsdagen, onsdagen og tildels torsdagen var der tæt tåge i havnen og op.


Ny bil

Onsdag den 18.februar kom beskeden endelig hjemmefra: Christina har fået sin nye bil:Ugen 9.-15. februar

I ugen efter Christinas, Rikkes og Davids besøg var det søndag og mandag kraftigt stormende. Bølgerne var meterhøje og stod ind over havnens mure.
Mandag var Torben så venlig at køre med Kurt ind til Almunecar til en lokal mekaniker. Vores aircondition, der havde været ude af drift siden Tyskland, begyndte godt nok mirakuløst at virke i weekenden før, men en lille, lysende gul motor i instrumentbrædtet signalerede problemer med udstødningsgasserne.
Om eftermiddagen bød Torben og Karen på kaffe og kage og viste deres lejlighed frem (til salg), derefter kørte vi alle fire en lille tur i omegnen, inden vi hentede bilen hos mekanikeren. Desværre var den ikke helt færdig, men onsdag eller torsdag ville den nødvendige reservedel komme frem.

Samme dag ringede Bent (nabo i sommerhuset) og inviterede os til frokost i hans og Idas hus oven over Almunecar om onsdagen. Hyggeligt. Fredag kom Ida og Bent til middag hos os.


Vi spadserede en tur op til fyrtårnet, som vogter over havnen. Området er opkaldt efter "Mona", som den pynt hedder, som fyrtårnet står på.

Om torsdagen var bilen endelig færdig. Det var åbentbart temperaturmåleren, der var gået, så den var skiftet. Det kostede lige knap 62 EUR. Fair pris!

Lørdag inviterede vi - som tak for hjælp med tandlæge og bil - Torben og Karen på frokost. Først kørte vi ad den gamle landevej mod Granada og så nogle imponerende, høje, lodrette klipper. Vi så også en de dæmninger, der er bygget for at skabe kunstige søer, hvorfra Andalusien kan hente (drikke)vand - som så tilsættes klor:Frokost på en strandrestaurant i Salobrena lidt nord for Almunecar. De fleste fik mixed paella, meget lækkert!Besøg af Christina, Rikke og David den 31. januar til 7.februar:

Vi besøgte "Spaniens smukkeste landby" Frigiliana og herfra begav vi os ud på en længere vandretur i de omkringliggende bjerge (bakker). De gamle og Christina måtte give op på halvvejen, men David og Rikke fortsatte ufortrødent. På et tidspunkt så det ud til, at de var blevet væk, men endelig mødtes vi alle til en dejlig frokost dybt inde i ødemarken.


David med Frigiliana i baggrunden.

Christina, Rikke og David besøgte Alhambra. Hanne og Kurt tog imens over på den anden side af Darro-dalen og besøgte det gamle arabiske kvarter Albayzin, som virkede noget mondænt. Vi ville også gerne have set Katedralen og Capilla Real (kapellet), men vi måtte give op over for enrettede gader og miljøzoner.
Rikke og David havde fundet en tapasrestaurant i Granada, hvor de ikke kunne et ord engelsk, men hvor maden var fremragende.


Fra Albayzin kan man se over dalen til Alhambra med Sierre Nevada i baggrunden. Der fotograferes mod solen!

Rikke og Christina etablerede i løbet af ugen et par imponerende stensamlinger. Der blev derfor sat vin rose og nødder frem en formiddag og afholdt fernisering:Her er pigerne med deres sten, hvoraf kun få kom med hjem til Danmark. Resten blev sat ud i naturen igen:I løbet af ugen besøgte vi også Nerja og Grotterne og vi var på loppemarked i Almunecar, hvor Hanne formedels 12 EUR købte en antik (gammel) "Jakkens Hvile". Vi glædede også den gamle mand med restauranten i havnen og spiste hos ham en aften.

Mandag den 19. januar: Tandlæge      
Kurt besøgte den lokale (danske) tandlæge www.dentadanes.com. Havde fået adressen af Torben og Karen (det danske par i nr. 62. Vi bor i nr. 59).

Havde været hos tandlægen i Lyngby kort før afrejsen fordi en hjørnetand smertede. Der blev taget et røngtenbillede, som ikke viste noget. Tandlægen mente, at det skyldtes natlig tænderskæren og sleb lidt af fyldningen.

Ankommet til Spanien faldt fyldningen ud og nu blev den lokale tandlæge opsøgt. Ringede om morgenen og fik tid klokken 15.00. Fint.

Andreas (det hedder tandlægen) kikkede på tanden, meddelte at den var flækket og skulle trækkes ud. Havde det nu været en kun spanskstalende tandlæge var det nok ikke blevet til noget, men nu blev tanden trukket!
Da patienten kun måtte spise noget blødt og koldt stod menuen på is resten af dagen.

Besøg af Mille og Mikkel lørdag 17. til lørdag 24. januar:
Landede klokken 20.30 (vi havde været i IKEA, der ligger lige ved lufthavnen, inden vi hentede dem: stumtjener, klemmer, servietter etc.).Lidt uheldige med vejret søndag: koldt og, ikke nogen stor oplevelse. regnfuldt. Bl.a. var der ikke megen aktivitet på loppemarkedet i Almunicar.

Mandag startede heller ikke for godt, men det blev meget bedre i løbet af dagen. Vi var i Almunecar: byrundtur, frokost og indkøb. Ser frem til Alhambra og Hannes fødselsdag tirsdag!

Godt vejr på fødselsdagen. Vi havde ikke kunnet bestille billetter på internettet, men tog chancen og kørte til Alhambra. Super oplevelse!
Spiste sen frokost i Granada. Dårlig oplevelse. Havde ikke lyst til fødselsdagsmiddag, så vi klarede os med "rester".

Milles og Mikkels medbragte fødselsdagsgave til Hanne!

Christina meddeler, at hun har solgt brændovnen i Lyngby først for kr. 2.500 og siden for kr. 3.000 til nogle andre. Så nu er der blevet god plads i hjørnet med den nye varmeveksler:Onsdag: supervejr. Den udskudte fødselsdagsmiddag i restauranten var dejlig. Mille fik en kæmpeskål muslinger, Mikkel laks og vi andre Sirloin steak. Vi var de eneste i restauranten, så servicen var i top.

Torsdag var vi i Nerja. På Europas Balkon (et udsigtspunkt højt over havet) og i Grotterne med drypsten og 500 hulemalerier (som man dog ikke må se). Nerja ser ud til at være et hyggeligt sted.

Fredag: det ugentlige marked i Almunecar.

Lørdag tog vi til Malaga. Vi besøgte den botaniske have, købte en kjole i Mango, spiste spagetti i turistkvarteret og satte dernæst feriegæsterne af i lufthavnen.

Fra lørdag den 10. januar: Vista Marina no.59.
Efter en lang tur fra Valencia, hvor GPS-en valgte turen via Granada i stedet for langs med kysten, nåede vi Marina del Este, hvor vores kontakt Walter ventede. Walter - der er tysker - arbejder i et ejendomsudviklingsfirma "Mendes & Partners", der har kontor på havnen. Det er dem, der står for udlejning af lejligheden, der ligger en lille gåtur fra kontoret.

En dejlig lejlighed. Lys, venlig og velholdt. Udsigt over havnen og Middelhavet fra husets rum og to balkoner.

Efter at være "flyttet ind", tilbage i bilen, ned af de snoede veje til nærmeste supermarked, hvor der købes ind til weekenden.

Luften er "frisk", men når man er i solen, er der dejligt varmt. Der er sol på balkonerne fra den står op ved 8.30-tiden og til klokken 14.

Tirsdag har vi fået wifi installeret.

Den 9.januar: Valencia.
Dejligt vejr, så turen går til stranden, hvor fro
kosten nydes.

Den 8.  januar: Valencia.
Vi har trasket byen igennem. Midt i byen kan man gå nede i det gamle flodleje, der nu er omdannet til haver og parker. Floden er ført uden om bymidten.

Vores hotel ligger i bymidten,
 
Tapas til frokost på restaurant lige ved hotellet. Udendørs.

Om aftenen skal man lige vænne sig til, at restauranterne først er klar til servering ved 20.30/21-tiden. Tapas igen.

Den 7. januar: Figueres og Valencia. 


På vejen til Valencia besøgte vi Dali's teatermuseum. Meget interessant!

Desværre havde hans slot lidt sydligere lukket præcis den 7. januar.

Videre til Valencia. Ingen parkering ved hotellet. Så det meste læsses af og så finde et P-hus et godt stykke fra hotellet (20 EUR i døgnet. Så er det betalt).

Der er to ting af sige om gadeparkering i Valencia. Den gode er, at den er gratis de fleste steder. Den dårlige, at alle pladser er optaget. Man har nærmest indtryk af, at finder folk en P-plads, så bliver de holdene.

Attentat i Paris. Der sker altid noget, når vi er ude at rejse (Tsunami i Japan i Venedig og Danmark i krig mod Lybyen i Bologna). 

Den 6.januar: Narbonne

Ingen trafik på vejene bortset fra omkring de store byer Lyon og Montpellier.
 
I Narbonne - typisk sydfransk ferieby - bor vi i bymidten, har gået ture langs med floden og spist menuen på en af de få åbne restauranter. Bella  var med.
 
Den 5.januar: Dijon.
Vel ankommet til Chateau de Saulon lidt uden for Dijon. Klædt i tåge og med juleudsmykningen intakt (julen varer sombekendt til trekonger den 6. januar):Vejret på fra Kassel til Dijon var enten blå himmel og solen lige i øjnene eller - den sidste halvdel af vejen - tæt tåge. I aften vil vi tage revance fra i går og spise på chauteauets gourmet restaurant.

OK: Det var så den mindste bøf, vi har set, men de to starters og desserttallerkenens størrelse gjorde, at vi gik derfra, om ikke mætte, så tilfredse. Vi var i bourgogne, så vi fik en dejlig vin.

4. januar: Kassel.
En begivenhedsløs tur til Kassel, hvor vi overnattede på en gammel kending: Motel One. Ville spise i den udmærkede restaurant på Ibis Hotel, men de havde lukket den aften. Af hensyn til hunden endte det så med to menuer fra McDonalds spist på værelset. 

Marina del Este 10. januar til 7. marts

Den 10. januar rykker vi ind i "vores" lejlighed med udsigt over lystbådehavnen i Marina del Este. På billedet her viser den røde pil lejlighedens placering øverst oppe i komplekset.Ved ankomsten kan vi konstatere, at der ikke er tale om een bygning, men om en række af rækkehuse.

Vi håber, at familie og venner får lyst til at besøge os. I skemaet nedenfor kan man se, hvornår gæsteværelserne er ledige.


Gæsteværelser

UgeGæstevær. 1Gæstevær. 2
4Mille og Mikkel
17.-24.  januar.
5
6Rikke og David 31. januar til 7. februar Christina 31. januar til 7.  februar
7
8Reserveret Kirsten og Erik 
9Kamma og Erik  26. februar til 2. marts
10
Det ene gæsteværelseDet andet gæsteværelse med terrasse og udsigt

Man kan se flere billeder fra lejligheden her, og på kortet nedenfor kan man se, hvor området er placeret på Costa Tropical. Øst for Malaga  og syd for Granada og Alhambra.I turistbrochuren beskrives Marinaen på følgende måde:

"Located between La Herradura and Almunecar you will find the Puerto Deportivo Marina del Este. It is one of the few marinas along the southern Spanish coast. 

The marina has been developed around a large rock known as Peñón de las Caballas (Mackerel Rock) and its promenade. It is very private and quiet and a great place to stop off for a rest if you’re sailing. There are many boat services available along with art galleries, bars, restaurants, boutiques and more.

But the nicest thing about this marina is the atmosphere. It is peaceful and beautiful with clear views to Almunecar. You can take a stroll through the Marina del Este neighborhoods and over to the Playa Berengueles, just a few feet away. The restaurants and bars along the water all have outdoor seating and the quality is very good. It’s a great place to grab a drink with friends or enjoy a good meal by the water.".

Se mere om Andalusien her.

 Udsigt over Del Este


Vejret i Malaga året rundt:
byvejr verdensvejr 2514256 Malaga, Spanien

 Det aktuelle vejr ser man her. Eller her:

byvejr verdensvejr 2514256 Malaga, Spanien

Til sammenligning er dagtemperaturen i Danmark i januar 3,3, februar 3,3 og i marts 6,1 grader. I de tre sommermåneder i Danmark er dagtemperaturen mellem 18,3 og 21,2 grader.

Christinas ur:


Der var udsigt til det lukkede slot i Saumur fra hotellet. En lidt tåget morgen set henover floden.  Beskrivelse af de første ejere af  Chauteau Ussè:

Her ser man størrelsen af hundehvalpen.Kurt står foran den. Bemærk, at farverne har ændret sig. Billederne er taget på forskellige tidspunkter.


  Her er en anden af skulpturerne uden for Museet: 


På Museo de Belles Artes de Bilbao så vi denne "forbedring " af (et udsnit af) Guernica - El Intruso. 
 Picasso's Guernica 1937."Young ladies on the banks of Seine" af Picasso (1950) som er en fortolkning af Gustave Curbet,s "The Young Ladies on the Bank of Seine" (1856):
:
Curbets billede ejes af The National Galleri i London, men er ikke udstillet pt.
  Butiksvindue i Toledo med et udvalg af skarpe våben:Metropol Parasol om aftenen. Med mange restauranter på pladsen, hvor den hænger.
De mennesker, der bor herlever virkelig livet "på kanten"!


Det ugentlige loppemarked i Almunecar. Bemærk damen i hvid jakke midt i billedet. Hun har spottet "Jakkens hvile".


Nyvasket kanin og bæver i forgrunden og havn og klippeknold i baggrunden.
  Storm over Marinaen:Klippeknold med regnbue.


I hele området har man travlt med at gøre klar til sæsonen. Palmer og andet studses. Han har en motorsav i den ene hånd og griber grenene med den anden.
Christina, Rikke og Davis ankommer i lufthavnen.  Torben og Karen. Strandrestaurant i La Herradura.Turistkontoret i Almunecar:
Stranden  i Valencia:
Bella er ude at bade (som den eneste på stranden):Frokosten nydes med det blå hav i baggrunden:Salvador Dali's teatermuseum

I Figueres ligger Salvador Sali's Teatermuseum. Et tidligere teater han selv har ombygget til museum. Allerede facaden er anderledes:
Der er utrolig mange værker. Nogle meget naturalistiske (kvinder!), andre surrealistiske og andre mere barokke. Man kan hist og her se detaljer, der minder om Gaudi.Mest kendt er nok hans sorte cadillac fyldt med vand.Vi så også udstillingen af Dali's juveler. Guld, platin, rubiner og diamanter. Må have kostet en formue. Vi så bl.a. hans nok mest kendte "Rumelefanten". En elefant med lange fugleagtige ben. Findes vist i flere udgaver.


Forside
kurtisraelsen@live.dk                                                                                                                                                   hannebjorkmann@hotmail.com