26/5-4/6

I Toscana boede vi på Grand Hotel de Nizza et Suisse i kurbyen Montecatini Terme. I de forskellige "terme" kan man drikke eller svømme i det helsebringende vand, der pumpes op fra undergrunden i 1,2 km. dybde. Kuren foregår i pompøse omgivelser. Bare at komme ind at kikke i nedenstående terme koster 6 EUR per person.Under besøget i Toscana besøgte vi følgende byer/steder i rækkefølge:

Pisa som nedenfor dokumenteret. Både tårn og den nærliggende domkirke og dåbskapellet er udført i hvid marmor og er rimelig imponerende. Har dannet skole: pisaromantisk stil!Lucca som er mest kendt for sin bymur, hvor der er anlagt en rimelig bred gå-, cykle- og køresti. Vi spiste frokost i byen, hvor flere kendte - også danske - cykelryttere bor. På parkeringspladsen fik vi den obligatoriske ridse i bagskærmen, da en af de lokale bakkede ind i os. Han bedyrede, at der ikke var sket noget, men lidt ridser kom der dog.Pistoia, som har den tvivlsomme ære at huse den fabrik, der har lavet DSB's IC4-tog. Dagens marked var et kludemarked. Bemærk domkirken til venstre. Stilen er "Pisa-romantisk" som i de øvrige byer i området.San Gimignano også med bymur og med ikke mindre end 14 bytårne. Vi havde desværre valgt en søndag, hvor samtlige turister i Toscana havde fået den samme ide. Køen til P-pladsen blev kun overgået af køen til toiletterne. Meget autentisk by.Siena var også fyldt med mennesker, men da det er en (meget) større by, var det ikke så slemt. Her et pragteksemplar af "Pisa-romantikken" bl.a. med lyserød marmor og de tværgående striber, som går igen..I Montereggione var det de små børns dag. Så der var også "crowded" og fest og glade dage:. Ligger flot  på toppen af et højdedrag.

Montecatini Alto - den oprindelige by ovenover Montecatini Terme - besøgte vi med kabeltoget. Det steg op i et perfekt 45 graders vinkel.Her fra toppen kunne vi skue ud over det Toscanske landskab. Så langt væk fra Danmark, men med dansk menukort!Undervejs til Toscana besøgte vi byerne Sleswig, Celle, Rothenburg og Fulda.

Rothenburg  26-29/5

På vejen til Rothenburg ob der Tauber besøgte vi Tysklands "barokby" Fulda. Der var nu ikke så meget barok at se. Her dog domkirken. Bygget i 1704-12.


:
På vej ud af byen så vi kirkefyrstens sommerslot "Fasanerie". Desværre lukket for besøgende om mandagen. Men ganske pænt udefra.Hotellet i Rothenburg "Rappen" ligger lige ved indgangen til byen: Ved "Galgeporten".

 
Værelset var et udstyrsstykke i fyrretræ, bl.a. himmelsengen

.
Ca. 40 % af byen blev ødelagt af et allieret luftsangeb i 1945, men er genopbygget, så det er ikke lige til at se, hvad der er nyt eller gammelt. Der er - også her uden for højsæsonen - et mylder af turister (2,2 millioner om året), ikke mindst kinesere og japanere, men også amerikanere. Og hvis man er til bindingsværk, bymure og tårne, så får Rothrnburg alle 5 stjerner.

En anden af attraktionerne er en "julelandsby" åben hele året. Her holder julemandens vogn uden for butikken.Der er bymur helt rundt om byen og man kan gå på galleriet meget af vejen:Der er rigtig mange tårne i byen. Dette ligger på markeds-/rådhuspladsen og huset er oprindelig bygget til at være "Ratkelder" (drikkested) for kommunalbestyrelsens medlemmer.En af de tidlige borgmestre Toppler byggede sig et hus (Det lille Topplerslot) uden for murerne i 1388. Det kaldes et vandslot. Man har sikkert været bange for oversvømmelser.Celle 24-26/5

Motorvejen til Hamburg var "gespert", hvilket udløste en meget lang kø. Efter 4 timers kørsel fra sommerhuset havde vi kun kørt 160 miles! Med den fart er der langt til Toscana.
Vi drejede af fra køen og kørte - som planlagt - til Slesvig** . Gammel dansk historisk by. Tog over fra Hedeby, der var den første egentlige (handels-)by i Danmark.. Der var ikke meget gang i Slesvig sådan en lørdag. Kunne godt minde om Ringsted lørdag eftermiddag i 80-erne, når butikkerne havde lukket og bønderne var taget hjem. Efter en hurtig frokost ("la flute") kørte vi videre mod Celle og Hotel Tryp**.
Om søndagen besøgte vi Celles gamle bydel. Flot!***. 

Bella var med. Hun har sit nye røde "gå-i-byen" halsbånd på.Senere så vi slottet i Celle. Her boede exdronning Caroline Mathilde fra hun og Struense var faldet i unåde og til hun døde. Hun beholdt sikkert kun hovedet fordi hendes broder var konge af England. Det mest bemærkelsesværdige ved slottet var guiden. En hurtigtalende (på tysk) intimiderende kvinde med en lang grå fletning. Hun havde en vane med at stille sig helt tæt på en af deltagerne i rundturen, gribe ham i armen, stirre ham stift ind i øjnene og råbe et eller andet spørgsmål. Skræmmende.Slottet får en*.

Hjemme igen

Vel tilbage efter en tur på godt 4.200 km. kunne vi konstatere, at græsset og alt det andet var vokset i haven. Det var 5. juni næste dag, så haven havde naturligvis klædt sig i rødt og hvidt. Geoginerne og rød-og hvidtjørnen blomstrede..

 
Det gjorde lupinerne også:Bella tjekker haven, hvor græsset står højt.
Hotellet i Montecatini Terme:


Nogle af de mange tårne og porte i Rothenburg..

.

.

.

.

.

.